Silikonskum, også kjent som støpt silikon, er et porøst gummistrukturprodukt laget av silikongummi som basismateriale og produsert ved skumming.

 

  Med den kontinuerlige utviklingen og oppdateringen av skumteknologi, men også på grunn av dens overlegne egenskaper, blir bruksområdene mer og mer omfattende, slik som tetningslister, dempingsputer, konstruksjonspakninger, vibrasjonsisolerende materialer, verneutstyr og så videre.

 

Prinsippet for silikonskum

 

  Skummende silikongummi, prinsippet er å legge til skummende middel i den valgte silikongummiblandingen, under trykktilstand oppvarming vulkanisering silikongummiskum, gummiekspansjon for å danne en svamplignende boblestruktur. Hovedfaktorene som bestemmer og påvirker strukturen til boblen er mengden gass som genereres av esemidlet, diffusjonshastigheten til gassen i gummien, viskositeten til gummien og vulkaniseringshastigheten. For å lage bedre silikonskumprodukter er valget av skummiddelart og gummivulkaniseringssystem nøkkelen.

 

  Produksjonsprosess for silikonskum

 

  Silikonskum må gå gjennom en rekke produksjonsprosesser, prosesseringsteknologi, hver kobling vil ha innvirkning på det ferdige silikonskummet.

 

  1, plastisering (det vil si plastisiteten til rågummiraffineringen. Det vil si ingen tilsetningsstoffer i den åpne raffineringsmaskinen. La gummien mykne til å smelte inn i samarbeidsmidlet (for å forberede blanding).

 

  Essensen av plastisk raffinering av rågummi er å bryte og ødelegge den makromolekylære kjeden av gummi, forbedre plastisiteten til gummi og gjøre blandingen og blandingen av blandingen lettere. Ved produksjon av skumgummiprodukter er rågummi fullt plastifisert, vil gjøre gummiplastisiteten bedre, lettere å gjøre boblehullet jevnt, lav tetthet, små krympeprodukter.

 

2, blanding, det vil si den plastifiserte gummien for å legge til en rekke midler (tilsetningsstoffer) for raffinering.

 

Blandingsprosessen er en rekke midler i rågummien (eller mykgjørende gummi) i prosessen med jevn dispersjon. Som med blanding av andre polymermaterialer, for å gjøre kompatibilisatoren jevnt blandet i rågummien, må den sterke mekaniske virkningen til raffineringsmaskinen brukes. Men fordi gummiblandingen har flere komponenter av samarbeidende midler, varierer de morfologiske egenskapene til samarbeidende midler sterkt, og påvirkningen av samarbeidende midler på blandeprosessen, spredningsgraden og strukturen til gummiblandingen er også veldig stor, så blandingsprosessen av gummi er relativt mer komplisert enn for andre polymermaterialer.

 

Blandeprosessen har en svært viktig effekt på ytelsen til gummimaterialet. Blanding er ikke bra, gummien vil være ujevn spredning av kompatibilisator, plastisiteten til gummien er for høy eller for lav, brenning, frost og andre fenomener, som ikke bare vil gjøre at kalandrerings-, press-, støping- og vulkaniseringsprosessen ikke kan gjennomføres ut normalt, men også føre til ytelsen til det ferdige produktet nedbrytning, og kan til og med føre til produktet av den tidlige slutten av livet. Derfor er blanding en av de viktige prosessene i gummibearbeiding.

 

  3Parkering

 

  Gummi i blandingen er fullført, må plasseres i en passende periode, slik at en rekke tilsetningsstoffer i blandingen av gummi fullstendig dispergert, gummitilsetningsstoffer fordelt jevnere, stabiliteten til produktets størrelse, graden av glatthet av overflaten, er graden av jevnhet av boblene også bedre.

 

  3Temperatur

 

  Gummiskum er veldig følsomt for temperatur, samme type gummi, skumeffekt er ikke den samme ved forskjellige temperaturer, fordi skumsystemet og vulkaniseringssystemet er følsomt for temperaturen i forskjellige grader, systemet endres, den samsvarende forskjellsgraden, effekten er også annerledes.

 

  4, støping

 

  Skumgummiprodukter påfølgende prosessering og støpingsmetoder er ekstruderingsstøping, støping, platestøping, etc., i samsvar med den nødvendige strukturen til det ferdige produktet, spesifikasjoner, lengde, størrelse, form, hardhet, farge er forskjellig, så vel som den spesielle behovene til tegningene, kan du utføre ikke-standard personlig tilpasning.


Innleggstid: Aug-08-2023