Silikongummistøping er en produksjonsprosess som brukes til å lage ulike silikongummiprodukter.

Her er en typisk prosessflyt for silikongummistøping: Lage en form: Det første trinnet er å lage en form, som er en negativ kopi av det ønskede sluttproduktet. Formen kan være laget av forskjellige materialer som metall, plast eller silikongummi. Formdesignet bør inkludere alle nødvendige detaljer og funksjoner til sluttproduktet.

støping
silikongummi

Klargjøring av silikonmaterialet: Silikongummi er et tokomponentmateriale som består av en basisblanding og et herdemiddel. Disse komponentene blandes sammen i bestemte proporsjoner for å lage en homogen blanding.

 

 

Påføring av slippmiddel: For å hindre at silikongummien fester seg til formen, påføres et slippmiddel på formoverflaten. Dette kan være en spray, væske eller pasta, som danner en tynn barriere mellom formen og silikonmaterialet.

 

Helle eller injisere silikonet: Det blandede silikonmaterialet helles eller sprøytes inn i formhulen. Formen lukkes eller sikres, og sikrer at det ikke oppstår lekkasje under støpeprosessen.

 

Herding: Silikongummi er et herdet materiale, noe som betyr at det gjennomgår en kjemisk reaksjon for å forvandle seg fra flytende eller viskøs tilstand til fast tilstand. Herdeprosessen kan akselereres ved å påføre varme, bruke en vulkaniseringsovn, eller ved å la den herde ved romtemperatur, avhengig av den spesifikke typen silikon som brukes. Avstøpning av produktet: Når silikonet er fullstendig herdet og størknet, kan formen åpnes eller separeres for å fjerne det støpte produktet. Slippmiddelet hjelper til med å fjerne formen og forhindrer skade på sluttproduktet.

 

Etterbehandling: Etter at silikongummiproduktet er fjernet fra formen, kan alt overflødig materiale, flash eller ufullkommenheter trimmes eller fjernes. Noen ekstra finpuss kan være nødvendig avhengig av de spesifikke kravene til produktet. Det er viktig å merke seg at dette er en generell oversikt over silikongummistøpeprosessen.

 

Avhengig av kompleksiteten til produktet, kan spesifikke variasjoner eller tilleggstrinn være involvert


Innleggstid: Aug-01-2023