Alt du trenger å vite om sprøytestøping

 

Hva er sprøytestøping?

Sprøytestøping er en produksjonsprosess for å produsere deler i store volum.Det er mest typisk brukt i masseproduksjonsprosesser der den samme delen lages tusenvis eller til og med millioner av ganger etter hverandre.

 

Hvilke polymerer brukes i sprøytestøping?

Tabellen nedenfor viser noen av de mest brukte materialene:

Akrylnitril-butadien-styren ABS.

Nylon PA.

PC av polykarbonat.

Polypropylen PP.

Polystyren GPPS.

 

Hva er prosessen med sprøytestøping?

Plastsprøytestøpeprosessen produserer et stort antall deler av høy kvalitet med stor nøyaktighet, veldig raskt.Plastmateriale i form av granulat smeltes til det er mykt nok til å injiseres under trykk for å fylle en form.Resultatet er at formen er nøyaktig kopiert.

 

Hva er sprøytestøpemaskinen?

En sprøytestøpemaskin, eller (injeksjonsstøpemaskin BrE), også kjent som en sprøytepresse, er en maskin for å produsere plastprodukter ved sprøytestøpeprosessen.Den består av to hoveddeler, en injeksjonsenhet og en klemenhet.

 

Hvordan fungerer sprøytestøpemaskiner?

Materialgranulat for delen mates via en trakt inn i en oppvarmet tønne, smeltet ved hjelp av varmebånd og friksjonsvirkningen til en frem- og tilbakegående skruetønne.Plasten injiseres deretter gjennom en dyse inn i et formhulrom hvor den avkjøles og herder til konfigurasjonen av hulrommet.

 

Hva er noen av hensynene til sprøytestøping?

Før du prøver å produsere en del via sprøytestøping, bør du vurdere noen av følgende ting:

1, Økonomiske hensyn

Inngangskostnad: Forberedelse av et produkt for sprøytestøpt produksjon krever en stor initial investering.Sørg for at du forstår dette avgjørende poenget på forhånd.

2, Produksjonsmengde

Bestem antall produserte deler der sprøytestøping blir den mest kostnadseffektive produksjonsmetoden

Bestem antall produserte deler som du forventer å gå i balanse på investeringen din (vurder kostnadene ved design, testing, produksjon, montering, markedsføring og distribusjon, samt forventet prispunkt for salg).Bygg inn en konservativ margin.

3, Designhensyn

Deldesign: Du ønsker å designe delen fra dag én med sprøytestøping i tankene.Å forenkle geometrien og minimere antall deler tidlig vil gi resultater.

Verktøydesign: Sørg for å designe formverktøyet for å forhindre defekter under produksjonen.For en liste over 10 vanlige sprøytestøpingsfeil og hvordan du kan fikse eller forhindre dem, les her.Vurder portplasseringer og kjør simuleringer med moldflow-programvare som Solidworks Plastics.

4, produksjonshensyn

Syklustid: Minimer syklustiden så mye som mulig.Bruk av maskiner med hot runner-teknologi vil hjelpe og gjennomtenkt verktøy.Små endringer kan utgjøre en stor forskjell, og å kutte noen sekunder fra syklustiden din kan føre til store besparelser når du produserer millioner av deler.

Montering: Design din del for å minimere montering.Mye av grunnen til at sprøytestøping utføres i Sørøst-Asia er kostnadene ved å montere enkle deler under en sprøytestøping.

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636

Valencia-Plastics-Injection-vs-die-casting-531264636


Innleggstid: 05-november 2020